Binnenkijken bij Menno en Esther

In  StijlvolWonen krijg je een inkijkje in de compleet gerenoveerde boerderij van Menno en Esther in Wesepe, waar ik samen met de opdrachtgevers het ontwerp voor maakte. De prachtige foto’s van Anneke Gambon brengen het eindresultaat heel mooi in beeld.

Menno’s overgrootopa liet in 1915 voor vier van zijn kinderen vier identieke boerderijen bouwen. Sinds vorig jaar woont Menno met zijn gezin in een van die boerderijen. Aan de buitenkant oogt die nog authentiek, maar van binnen is alles grondig vernieuwd.

Menno’s ouders runden een boerenbedrijf op dit erf. Toen zij halverwege de zestig waren, wilden ze het wat rustiger aan gaan doen en verhuizen ze naar het dorpscentrum. Esther: “Menno en ik woonden in het dorp, in een huis dat we zelf hadden laten bouwen. We hebben tijdens die bouwperiode hier ingewoond bij Menno’s ouders, onze oudste zoon is hier geboren.” Nadat de ouders van Menno een woning in het dorp hadden gevonden, betrokken Menno en zijn gezin de boerderij. Maar niet voordat die eerst grondig was verbouwd. “Wij wilden dat je aan de buitenzijde kon zien dat dit een boerderij is. Binnen hebben we alleen de oude gebinten intact gelaten en verder alles aangepakt. Onze woning bestaat nu uit een aantal grote ruimtes in plaats van veel kleine kamers.”

Wesepe

Mooiste uitzicht

Op de begane grond is de grote leefkeuken het hart van de woning. Achter de keuken is de woonkamer via twee stalen deurpartijen toegankelijk, met daaraan grenzend de speelkamer voor de kinderen. Vlak aan de keuken heeft Esther een fijne werkkamer en er is een heel grote inloopvoorraadkast gecreëerd. Boven heeft iedereen een eigen slaapkamer en uiteraard is er een stijlvolle badkamer. “Wij hebben de indeling samen met Marten Jansen van Marten Ontwerpt ontworpen. Hij maakte schetsen en 3D-voorstellingen. Vervolgens is de hele klus geklaard door Mensink Bouwbedrijf en dat is volgens ons zeer professioneel gedaan.” Om de puntjes qua interieur op de i te zetten, nam Esther contact op met Ellen Berghuis van ’t Binnenbuitenhuys in Zwolle.

Kindvriendelijk

“Ellen heeft zich gespecialiseerd in kleurstyling, voor interieurontwerpen en verlichtingsplannen schakelt ze haar collega Daniëlle in. Deze twee dames gaven ons advies over de verlichting, het tv-meubel, de kleuren én kwamen op het idee van die fantastische loungebank in de keuken. Dat is echt de favoriete plek van onze kinderen.” De boerderij werd aan de binnenzijde zo drastisch onder handen genomen, dat de ouders van Menno daar wel even aan moesten wennen. “Gelukkig zien mijn schoonouders dat wij het huis van overgrootopa met veel liefde en respect bewonen. Menno’s vader is hier nog regelmatig op het erf aan het werk.”

Bron: StijlvolWONEN
Tekst: Wilma Tjalsma
Fotografie: Anneke Gambon

Laat een reactie achter

We laten je mailadres niet zien.