Dorpshuis Herxen krijgt make-over

 In Geen categorie

De Herxer Marke, het buurthuis in Herxen, wordt verbouwd. Deze week heb ik het ontwerp voor de verbouwing gepresenteerd aan de bewoners van Herxen. Die reageerden heel enthousiast. Met onder andere crowdfunding wil Herxen de laatste benodigde financiële middelen binnen halen. Het gehele project is voorlopig berekend op ruim vier ton, waarvan inmiddels al driekwart bij elkaar is.

De voornaamste wens van de bewoners van Herxen is om nóg meer uit dit prachtige gebouw te halen. Door de karakteristieke elementen meer te laten spreken en meer licht naar binnen te halen kunnen we dit realiseren. Ook het café gaan we grondig aanpakken, zodat je op die plek weer kunt genieten van het omliggende landschap. Zo komt het gebouw weer helemaal tot haar recht.

Het buurthuis krijgt een vernieuwde entree met een paviljoen, die met een glazen sluis wordt verbonden aan het hoofdgebouw. Daarmee komen de oorspronkelijke contouren van de voormalige school weer beter tot hun recht. Daarnaast komt er een nieuwe keuken en komen er nieuwe sanitaire voorzieningen. Met nieuwe isolatie, een nieuwe verwarmingsinstallatie en een zonneweide met zonnepanelen wordt het gebouw sterk verduurzaamd.

Recent Posts

Laat een reactie achter