Gert: ‘Dit gebouw is de top van de markt’

Gert Jansen (geen familie) klopte bij me aan met de vraag of ik mee wilde denken over de realisatie van een bedrijfsverzamelgebouw aan de N35. Hij wilde er iets moois van maken. Dat moois staat inmiddels fier overeind. We vroegen Gert naar het proces en natuurlijk of hij blij is met het resultaat.

Gert draait de sleutel om van een inpandige deur en gaat ons voor de ruimte in. Vanuit de kamer op de begane grond van het fonkelnieuwe gebouw aan de N35 hebben we vrij uitzicht over de groenstrook tussen dit kantoor en de provinciale weg. ‘Mooi hè?’ glundert hij. ‘Boven hebben we nog zo’n kamer. Daar ben je wat hoger en is het uitzicht nog mooier.’

Modern en strak op een A-locatie

Hij is trots, zoveel is duidelijk. Wat er staat is het resultaat van een geleidelijk proces. Gert is autotaxateur en nam in 2017 iemand in dienst. Daarmee verplaatste hij zijn kantoor van zijn zolderkamer naar een ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw in Raalte. De setting van een bedrijfsgebouw beviel hem en langzaam ontstond het idee om zelf zo’n gebouw in bezit te krijgen. Hij overwoog een bestaand pand met huurders op een andere locatie in Raalte, maar besloot het niet te doen. Zelf iets bouwen, dat leek hem veel interessanter. 

 

‘Dat ik het ging doen wist ik toen al wel, ook al had ik nog geen huurders en nul geïnteresseerden.’

Wat het moest worden had hij al snel voor ogen: een modern, strak gebouw op een A-locatie, iets dat nog jaren mee kan. Vlakbij zijn huis, aan de Vrieswijk, waren nog enkele bouwkavels beschikbaar en dus informeerde Gert bij de gemeente of hij aanspraak kon maken op zo’n stuk grond. Dat was mogelijk. ‘Ik nam een optie en zo is het balletje gaan rollen’, ligt Gert het proces toe terwijl hij een slok van zijn koffie neemt. ‘Dat ik het ging doen wist ik toen al wel, ook al had ik nog geen huurders en nul geïnteresseerden. Ik zie dit pand als een investering waar ik hopelijk nog jaren profijt van heb. Mogelijk vormt het te zijner tijd een aanvulling op mijn pensioen.’

‘Een makelaar waar ik in een vroeg stadium mee sprak zei: “Als je iets bouwt dat van nu is komen de huurders vanzelf.” Daar heb ik me aan gehouden en die belofte is, mede dankzij de goede mensen die ik om me heen heb gehad tijdens de voorbereidende fase en de realisatie, ingelost. In januari zijn alle ruimtes bezet. Je moet je onderscheiden, dat weet ik vanuit mijn eigen business. Er is in Raalte  genoeg te huur, maar een aantal panden is flink verouderd. Als je iets hebt wat bijna niemand heeft word je vanzelf interessant.’

De top van de markt

Wat Gert heeft: een gasloos pand met een aardwarmte-installatie, vloerverwarming en -koeling, luchtverwarming en -koeling en ‘super isolatie’, waaronder triple beglazing. Gert: ‘Aan de buitenkant zie je niets van deze installaties. Dat was mijn wens en ook die van Marten. Het dak is schoon en het aanzicht is super. Wat ik hier heb is het nieuwste van het nieuwste. Dit gebouw is de top van de markt, dat soort bedrijven trek ik dus ook aan.’

Met het ontwerp is Gert eveneens in zijn nopjes. ‘De mensen die hier komen zijn laaiend enthousiast. Dit gebouw heeft een uitstraling van nu en Boerhof heeft dat beeld binnen doorgetrokken. De twaalf parkeerplaatsen aan de voorzijde belemmeren het zicht niet en de gevelstenen die ik uiteindelijk heb gekozen passen geweldig. Nog een bord in de grond, wat groen aanplanten en dan is alles af. Ik loop hier rond als een tevreden man. Dit is precies wat ik op voorhand hoopte te realiseren.’