De Hiethaarshoek in Wesepe: 15 uiteenlopende kavels

De Hiethaarshoek is een intieme nieuwbouwwijk met betrokken (toekomstige) bewoners. Het ene huis wordt al bewoond, het ander moet nog gebouwd worden. Best spannend dus voor de kaveleigenaren wie hun buren worden. En hoe komen de andere huizen eruit te zien? Ik kreeg dan ook regelmatig vragen als “Wat komt er op die kavel?” en “Hoe ver zijn zij met ontwerp?”. Hoe leuk is dan het om dit in beeld te brengen? Vandaar deze serie “De Hiethaarshoek in Wesepe: 15 uiteenlopende kavels”.

Voordat ik in de eerste kavel duik, eerst wat achtergrondinformatie over de Hiethaarshoek. Jaren lang werd er geen kavel verkocht. Tot de gemeente op een dag tegen de projectontwikkelaar zei: “Ga eens met Marten Jansen praten. Hij kan misschien het plan zodanig aanpassen dat de kavelverkoop wel loopt.”

Samen met Harry ten Have heb ik toen meer openheid en flexibiliteit in de kavels gebracht. Er is meer verbinding met de omgeving gecreëerd. Zo voelt het minder als een afgesloten wijk. Het bestemmingsplan is ook gewijzigd. Zo zijn er meer bebouwingsmogelijkheden op de kavels en is er meer variatie aangebracht in de kavelgrootte.

Inmiddels zijn nog maar 4 van de 15 kavels beschikbaar. Graag laat ik met deze reeks zien welke ontwerpen er zijn gemaakt voor de diverse kavels.

Kavel 12

Te beginnen met kavel 12. De woning die op deze kavel wordt gerealiseerd is een typisch geval van ‘nog één keer goed doen’, of zoals de Amerikanen zeggen: “a forever home”. De kinderen zijn al uit huis of verlaten in de nabije toekomst het nest en het is tijd voor een fijne plek met z’n tweeën.

Dit huis voelt aan de voorkant aan als een strak schuurachtig huis. Het is relatief gesloten. De achterkant is veel opener. Er is een optimale verbinding met de tuin en het landschap dat er achter ligt. Deze openheid zie je ook terug in het huis. De mooie open vide zorgt voor verbinding tussen de benedenverdieping en de werkplek die boven is ontstaan. Zo heeft ieders zijn eigen plek, maar ben je toch samen.

Binnenkort lees je hier ook over de andere kavels.

Geef een reactie

We laten je mailadres niet zien.