Mijn verhaal

MARTEN JANSEN
T. 06 295 333 00
M. marten@martenontwerpt.nl

marten_w_kader

“Toen ik tijdens mijn studie Bouwkunde vakantiewerk deed bij een architectenbureau in Deventer wist ik: dit is wat ik wil doen. Ik wil ontwerper worden. Via omwegen bij meerdere architectenbureaus in Deventer, Leiden en Amsterdam ben ik in 1998 uiteindelijk mijn eigen ontwerpbureau gestart. In eerste instantie onder het label JVM, later onder mijn eigen naam Marten. Omdat ik inmiddels geloof dat het persoonlijke contact tussen jou en mij een belangrijke voorwaarde is voor het uiteindelijke resultaat.

Als ontwerper zie ik het als mijn taak om jouw woondroom boven tafel te krijgen. Ook (of misschien juist) als je nog niet weet wat die droom precies is. Daarin onderscheid ik mezelf van architecten, die vaak een eigen handtekening of stijl hebben. Ik ben van mening dat mijn eigen smaak of voorkeuren er niet toe doen. Het gaat om jouw droom, om jouw wens.

Als ik met mensen praat over mijn werk, dan zeg ik negen van de tien keer: wonen gaat over gevoel en beleving en niet over gevelstenen, houten gebinten en dakpannen. Het hogere doel is dat jij je prettig voelt in je nieuwe woning. Uiteindelijk ben je blij als je op zaterdag de krant kan lezen in de ochtendzon, of als je op zondagmiddag aan een grote tafel kan brunchen met het hele gezin. Ken jij iemand die blij wordt van een slijtvaste dakpan?

Ik niet. Onze eigen woondroom zou ik in een paar woorden beschrijven als: rust en ruimte in een groen en landelijk buitengebied. Een ook belangrijk: een rustige werkplek aan huis waar ik inspiratie van krijg. Dat heeft geresulteerd in een verbouwde klassieke woonboerderij met kantoor aan huis (aanbouw), waar ik samen met mijn vrouw Saskia en onze kinderen Maud, Floor en Daan woon (zie foto hieronder).

Licht, warmte, hoogte en uitzicht, het zijn voor veel mensen belangrijke voorwaarden voor prettig wonen. Daarnaast wordt ‘prettig’ vooral bepaald door persoonlijke voorkeuren. En dat is nou juist wat mijn werk zo leuk maakt.”

img_3535
"Ons huis in het buitengebied van Broekland. Beetje bij beetje maken we onze woondroom waar."

Mag ik jou verrassen met een creatief ontwerp?

Ik ga graag met je om tafel om je woondromen te achterhalen. Laat je gegevens achter, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact met mij op