Insecten, vleermuizen, vogels en muizen krijgen nestgelegenheid in nieuwbouwhuizen Olst

In de natuurinclusieve en circulaire wijk Olstergaard in Olst moeten drie tot vijf nestgelegenheden in of aan het huis gebouwd worden voor vogels, vleermuizen, insecten of muizen. Om de biodiversiteit te vergroten. Verplicht gesteld door de toekomstige bewoners en de gemeente Olst-Wijhe.

Hierover maakte RTV-Oost een uitzending: “Ook al trippelt er straks een muis door mijn huis, dat maakt mij niets uit,” zegt Janneke Panneman met een brede grijns. “Ik ben niet bang voor muizen.” Ze bouwt hier samen met haar man haar droomhuis. Door een prachtig groot raam kijkt ze uit over de velden en in het aangebouwde atelier zal Janneke in de toekomst de vogels boven haar hoofd horen lopen. Zij bouwt niet alleen een huis voor haarzelf, maar ook voor de dieren die in de buurt leven.

En dat huis dat hebben wij samen met Janneke en haar man ontworpen. Naast een plek voor vogels, vleermuizen, insecten of muizen zitten er nog meer bijzondere elementen in deze woning. Zo is er gekozen voor houtskeletbouw, in plaats van staal én krijgt de woning een groendak.

Lees en kijk (er is een video bij) het hele verhaal van RTV Oost hier.
Meer weten over het ontwerp? Lees dan hier even verder.