Ontwerp voor tolhuisje in Raalte

 In Geen categorie

Wist je dat je vroeger tol moest betalen als je Raalte in wilde? Dat gebeurde bij dit witte huisje aan de Zwolsestraat, tegenover sportpark Teijenraan. Als je in Raalte woont dan ken je het huisje zeker. Het is rond 1830 gebouwd en staat nu te koop.

Met vijftig vierkante meter woonoppervlak is het gemeentelijk monument niet echt groot te noemen, maar daar valt natuurlijk iets op te bedenken. Op de ruim 1300 vierkante meter grote kavel (waar nu nog twee oude schuren staan) is namelijk ook ruimte voor een nieuw huis. Om je een idee te geven wat je met deze kavel zou kunnen heb ik alvast een ontwerp gemaakt.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding.)

accamera

Het ontwerp
Zoals je op de afbeelding kunt zien heb ik een ingetogen woning ontworpen. Deze woning vormt als het ware het ‘decor’ voor het prachtige (voormalige) tolhuisje. Stel je voor wat er zou gebeuren als je op deze plek een grote notariswoning neer zou zetten. Dan blijft er voor je gevoel helemaal niets meer over van het tolhuisje. En dat zou zonden zijn.

Door de noordgevel van het nieuwe huis meer gesloten te houden komt het tolhuisje goed tot zijn recht. Aan de zuidzijde, daar waar de zon is, heb ik meer openingen gemaakt, wat zorgt voor uitzicht én gratis warmte en licht.

En het tolhuisje? De perfecte plek voor een karakteristiek kantoor of een geweldig Bed & Breakfast! Wie wil? Bekijk het huis op Funda of lees erover in De Stentor. Bekijk het huis ook op de site van makelaar Hannink.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Laat een reactie achter