Bankgebouw in ere hersteld

Dit pand, de voormalige ING-bank aan de Kerkstraat in Raalte, is in de loop van de jaren een aantal keer verbouwd. De wens van de opdrachtgevers, de toekomstige bewoners, was om de voorkant van de woning weer in oude staat te herstellen, maar dan wel met de toevoeging van eigentijdse elementen. Dat heb ik gedaan door de symmetrie weer terug te brengen. De bestaande aanbouw aan de achterzijde is wit gestuct en deels bekleed met zink. Daardoor krijgt de aanbouw weer een eigentijdse aanblik.

Privacy
Aan de achterzijde was het erg vol gebouwd, terwijl de bewoners hier juist graag veel uitzicht willen hebben. Daarom hebben we de achterkant van het gebouw weer ‘opengehaald’. De wens van de bewoners: middenin het dorp wonen, maar dan wel met privacy. Vooral dat laatste bereik je door de zichtlijnen aan de voorkant van het huis wat meer te sluiten, en deze aan de achterzijde juist wat meer open te maken. Hierdoor ontstaat er op deze plek onder andere een mooi uitzicht op de Grote Kerk. Over ‘dorps gevoel’ gesproken…

Kantoor aan huis
Nog een wens van de bewoners: een kantoor aan huis die in contact staat met de andere ruimtes. Deze is aan de voorzijde van het huis gerealiseerd. Door de toepassing van glas kun je vanuit het kantoor door het hele huis de tuin inkijken.

Projecten die je misschien ook interessant vindt