Drie nieuwe woningen dankzij gesloopte schuren en stallen

Op dit erf in Lettele is gebruik gemaakt van de rood-voor-rood regeling. Verschillende varkensschuren en ligboxstallen werden gesloopt, waarmee er ruimte kwam voor maar liefst drie nieuwe kavels. Om het idee van een boerenerf te behouden heb ik samen met landschapsontwerper Harry ten Have en de opdrachtgevers een plan gemaakt met daarin ruimte voor één boerderijwoning en twee schuurwoningen. De bestaande bungalowwoning (die niet op de afbeeldingen zichtbaar is) blijft. Dé uitdaging hier: hoe zorg je ervoor dat het terrein blijft voelen als één erf zonder dat dit ten koste gaat van de privacy. Door goed te overleggen met de welstand en de toekomstige bewoners, zijn we uiteindelijk tot dit ontwerp gekomen.

PLAATS
Lettele
DEEL
© MARTEN 2019