Duurzaam met aardwarmte

Dit huis, dat midden tussen de weilanden wordt gebouwd, heeft twee ‘gezichten’. Aan twee zijdes is heel veel glas toegepast, waardoor de bewoners vrij uit kunnen kijken over het landschap. Doordat de begane grond een meter boven het maaiveld wordt gebouwd wordt dit effect nog extra versterkt. Het terras heeft een glazen balustrade, waardoor het lijkt alsof je boven de weilanden zweeft.

Zijgevel van hout
Het tweede gezicht is de achter- en zijkant van de woning, de gesloten gevel. Aan deze zijde zitten strakke en rechte elementen. Dit is de kant van de entree. Links en rechts van de ‘voorgevel’ zijn hoge ‘schietgaten’ gecreëerd die licht geven in de bijkeuken en werkkamer. De houten zijgevel is de gevel die je ziet als je aan komt rijden bij het huis. Zodra je binnen stapt in het huis geeft dit een wauw effect, omdat je dan pas ziet wat voor een spectaculair uitzicht de woning heeft.

De woonkamer en keuken vormen in dit huis één grote ruimte. Het huis is open tot in de nok, met uitzondering van de bijkeuken en werkkamer, daar zit een zolder boven, een plek waar de kinderen van de bewoners een plek voor zichzelf hebben. Onder het huis (deels in de grond) zitten vier slaapkamers en een badkamer.

Duurzaamheid
In dit huis is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Er wordt gebruik gemaakt van aardwarmte en doordat er veel glas is gebruikt, profiteren de bewoners van veel ‘gratis’ warmte. Verder zijn de isolatiewaardes in dit huis erg hoog, mede dankzij de toepassing van triple beglazing.

Related Projects