Duurzame landelijke woning

De wens van de opdrachtgevers: eenvoudige wonen in landelijke stijl. Om dit te bereiken, heb ik er samen met de opdrachtgevers voor gekozen om een mix van materialen te gebruiken aan de buitenkant, namelijk: gevelstenen, stucwerk en hout. Mooi detail: de zichtbare gebinten aan de buitenzijde van het huis.

De woning is aan de achterkant, de tuinzijde, ‘transparant’. Daardoor krijgen de bewoners het gevoel dat ze min of meer in de tuin wonen. Dat was eveneens een grote wens.

Duurzaamheid
Als de woning klaar is dan is deze bijna energieneutraal. Dat hebben we bereikt door hoogwaardige isolatie toe te passen, triple-beglazing te gebruiken en extra zonnepanelen op het dak van de schuur te plaatsen. Door warmte uit de lucht te halen is een gasaansluiting in deze woning niet meer nodig.

Projecten die je misschien ook interessant vindt