Gerenoveerd boeren erf

Voor dit project in Okkenbroek heb ik een ontwerp gemaakt voor de herinrichting van een klassiek boeren erf. Het originele erf bestond uit één boerderij met twee gedeeltes die aan elkaar verbonden waren. De schuur stamt uit eind 1800 en de grote boerderij uit 1926.

Het doel was om er uiteindelijk drie woningen van te maken. Dat is bereikt door de schuur van de boerderij af te breken en verderop weer te herbouwen. Daarmee is er ruimte ontstaan tussen de twee delen, waardoor er privacy is gecreëerd voor de bewoners. De grote boerderij is opgesplitst in twee wooneenheden, het voor- en achterhuis.

Het grote gedeelte wat is blijven staan is gestript en opnieuw ingericht. Daarnaast is de hele buitengevel gerestaureerd en de overkapping verstevigd en vernieuwd met een nieuwe rieten kap. Voor de opnieuw opgebouwde schuur zijn de oude stenen gebruikt. Daarnaast zijn de originele technieken gebruikt, zoals dragende gebinten. Zelfs het kokshuisje met kenmerkende schouw is in ere hersteld.

Related Projects