Gerenoveerde karakteristieke boerderij met nieuwe bijgebouwen

De opdrachtgever van dit project klopte in een vroeg stadium bij me aan. De boerderij had op dat moment achterstallig onderhoud en het hele erf stond vol met oude vervallen schuurtjes. Op basis van die bezichtiging heb ik een plan gemaakt, waarna de opdrachtgever besloot om het perceel kopen.

De wens was om een fijne woonboerderij te creëren met daaromheen bijgebouwen met verschillende functies, zoals: kantoor, logiefunctie, garage, veranda en een opslag voor werktuigen. Verder heb ik de vrije hand gekregen om er een mooi plan van te maken. Mijn kennis van bestemmingsplannen in het buitengebied was hierbij zeer bruikbaar.

In het eindresultaat zie je dat de vervallen woonboerderij weer in ere is hersteld. De boerderij is bovendien meer aanwezig op het erf dan dat het daarvoor was. Dat komt onder meer doordat de bijgebouwen ingehouden zijn van kleur en vorm (in schuurvorm).

Aannemer Mensink heeft de woonboerderij volledig gestript en opnieuw geïsoleerd. Er zit een nieuwe verdiepingsvloer in, een nieuw rieten dak, vloerverwarming, en twee badkamers. Daarnaast is er een open verbinding tussen woonkamer en keuken met een doorkijkhaard. Aan de zuidzijde zit een grote schuifpui, waardoor er in de woonkamer en keuken veel daglicht naar binnen komt.

Projecten die je misschien ook interessant vindt