Langgerekte woning maakt optimaal gebruik van kavel

Deze woning kent eigenlijk twee gezichten. Aan de straatkant van de woning, de drukke kant, is het huis gesloten. Aan de andere kant, waar je vanuit het huis vrij uitzicht hebt op het achterliggende landschap, opent het huis zich.

Dit huis is zo bedacht dat je vanaf de straat nauwelijks in het huis of op het erf kan kijken. Via de smalle ruimte kan je vanaf binnen wél kijken wat er op straat gebeurt.

Wat bijzonder is aan dit ontwerp is de lange, smalle vorm. Hier is voor gekozen, omdat het kavel ook lang en smal is. Door het huis in dezelfde vorm te ontwerpen, kloppen de verhoudingen en krijgt het huis een natuurlijke vorm voor de plek.

De ambitie van de bewoners is om een energie neutrale woning te bouwen. Door een aardwarmtepomp en zonnepanelen wordt deze ambitie waargemaakt.

Related Projects