Loftwoning op het platteland

De opdrachtgevers van dit huis zijn geïnspireerd door een ander ontwerp van mij. Op basis van dat ontwerp zijn we aan de slag gegaan om het ideale huis voor hen te bouwen. De woning is zo georiënteerd dat het ritme van de dag de zon volgt.

In deze variant is gekozen voor een buitenbekleding van stalen golfplaten in combinatie met veel glas. De gevlinderde betonvloer en gestuukte wanden en plafons zorgen voor een rustig en eigentijds beeld.

Aan de voorzijde is een grote vide gemaakt, waardoor de bewoners vanaf de verdieping vrij uitzicht hebben over het landschap. De keuken is als centrale spil in het huis geplaatst. De woning is tot slot optimaal geïsoleerd.

Het huis staat op een erf dat is ontwikkeld door Erfgoed Salland. Oude schuren hebben hier plaats gemaakt voor een vrije kavel, waarop dit huis is gebouwd. Volgens het bestemmingsplan moest deze woning ingetogen zijn van vorm, waardoor er paralellen ontstaan met de vorige bebouwing (schuren).

Related Projects