Oude boerderij helemaal van binnen gestript

Dit wordt de binnenkant van een oude boerderij die aan de buitenkant helemaal blijft zoals deze is. De wens van de bewoners: licht en hoogte creëren, waardoor er een ruimtelijk gevoel ontstaat. Dit hebben we gedaan door twee grote vides te maken, die door middel van een soort loopbruggen met elkaar verbonden zijn. Aan beide kanten van de loopbrug is het open, waardoor het licht van de dakramen de begane grond kan bereiken. Zowel het licht als de hoogte geven het gevoel van ruimte.

In de woonkamer is bovendien een fraaie doorkijkhaard ingetekend, die ook vanuit de keuken zichtbaar is. Aan die zijde is een zitje rondom het vuur, waar de bewoners zich lekker terug kunnen trekken. Verder kenmerkend voor dit ontwerp: de grote puien en staaldeuren. Deze geven de woning een eigentijds en rank karakter. Dit wordt nog eens versterkt door de industriële vloer en oude gebinten.

Related Projects