Prachtig uitzicht tussen de weilanden

Dit huis, dat midden tussen de weilanden in het buitengebied van Broekland is gebouwd, heeft twee gezichten. Aan de kant van de woonkamer is veel glas toegepast, waardoor de bewoners vrij uitzicht hebben. Doordat de begane grond een meter boven het maaiveld is gebouwd, wordt dit effect nog extra versterkt. Het terras heeft een glazen balustrade, waardoor het lijkt alsof je boven de weilanden zweeft.

Zijgevel van hout

De achter- en zijkant van de woning, daar waar de entree zich bevindt, is meer gesloten. Aan deze zijden zitten strakke en rechte elementen. Zodra je binnenstapt in het huis geeft dit een wauw-effect, omdat je dan pas ziet wat voor een spectaculair uitzicht de woning heeft. De woonkamer en keuken vormen in dit huis één grote ruimte. Het huis is in deze ruimte open tot in de nok. Onder het huis (deels in de grond) zitten vier slaapkamers en een badkamer.

Duurzaamheid

In dit huis is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Er wordt gebruik gemaakt van aardwarmte en doordat er veel glas is gebruikt, profiteren de bewoners van veel ‘gratis’ warmte. Verder zijn de isolatiewaardes in dit huis erg hoog, mede dankzij de toepassing van triple beglazing.

Projecten die je misschien ook interessant vindt