Prachtige boerderij in Joppe krijgt (interne) make-over

Bij de renovatie van oude boerderijen is de uitdaging: hoe behoud je het karakter, terwijl je het wooncomfort omhoog brengt? Bij deze boerderij in Joppe wordt de binnenkant helemaal gestript, waarmee het huis aan de binnenkant als het ware opnieuw wordt opgebouwd. Omdat de buitenzijde ongewijzigd blijft (zie afbeelding onder), zie je daar pas iets van als je binnenstapt in de woning.

Qua indeling heb ik in overleg met de toekomstige bewoners afscheid genomen van de kleine kamertjes. Er komt een ruime leefkeuken, met vrij uitzicht over het landschap, en een compacte woon-/televisiekamer voor de donkere dagen. Omdat het boerenbedrijf nog volop in beweging is, hebben we ook nagedacht over de scheiding tussen werk en privé.

Door een kantine, kantoor en omkleedruimte op de deel te maken, heeft het boerderijpersoneel de beschikking tot alle gewenste faciliteiten, zonder dat er inbreuk wordt gedaan op de privacy van de bewoners. De boerderij wordt helemaal geïsoleerd, waardoor er flink minder energie nodig is om het huis op de gewenst temperatuur te krijgen.

marten_gerenoveerde-boerderij_joppe-5
Projecten die je misschien ook interessant vindt