Privacy middenin het dorp

In al mijn ontwerpen probeer ik de zon maximaal te benutten. Maar soms lukt dat niet. Door buren bijvoorbeeld, of door begroeiing. In dit ontwerp lukte het wel, en daarom heb ik de mogelijkheid samen met de bewoners maximaal benut.

Met de zon mee
Het huis is zo ontworpen dat de bewoners de zon ’s ochtends in de keuken hebben. Vervolgens draait de zon om de uitbouw en serre heen, zodat hij ’s avonds in de woonkamer schijnt. Door veel glas toe te passen benutten de bewoners nog eens extra van deze gratis warmte en licht.

Privacy
De toekomstige bewoners van deze woning komen van ‘buitenaf’ en zijn om die reden veel privacy gewend. Dit huis wordt gebouwd in het dorp. Daardoor hebben we extra goed nagedacht over zichtlijnen richting de buren en inkijk. Het huis is zo ontworpen dat de privacy optimaal is.

Keuken
De belangrijkste plek in dit huis is de keuken, met een mooi groot kookeiland. De eethoek bevindt zich in de ‘uitbouw’. Woonkamer en keuken zijn van elkaar gescheiden met een grote glazen schuifdeur, die wegvalt in de wand. Daardoor hebben de bewoners de vrijheid om keuken en woonkamer bij elkaar te betrekken.

Related Projects