Rustig vormgegeven vrijstaande woning

Deze woning wordt gebouwd op een fraai gepositioneerde kavel. De zon heeft veel ‘vat’ op het huis, wat automatisch zorgt voor meer ontwerp-vrijheid en mogelijkheden.

Aan de zuidzijde (de tuinzijde) heb ik er samen met de bewoners voor gekozen om een subtiele ‘zithoek’ te maken, door de gevel te laten verspringen. Dit geeft de woning in combinatie met de in het oog springende witte staanders een eigen uitstraling, ondanks de verder rustige vormgeving. De grote overstekken aan de zuidzijde zorgen er bovendien voor dat de zon in de zomer minder vat op het huis heeft.

De warme gevelstenen zijn gecombineerd met donkere dakpannen en vormen daardoor een contrast met de witte staanders. De houten gevelbekleding geeft de woning een warme uitstraling.

Related Projects