Strakke L-vormige woning met veel privacy

De opdrachtgevers van deze woning willen alle woonfuncties op de begane grond. Daarnaast is het hun wens om het volume bescheiden te houden en toch veel privacy te creëren. Daarop zijn we uitgekomen op deze L-vorm.

Aan de voorzijde is de woning redelijk gesloten, maar aan de achterzijde opent de woning zich. Daar is de verbinding met de tuin en met buiten. 

Het strakke, minimalistische design met de houten vlakken, die zorgen voor warme tinten, geven het huis een eigen karakter en de nodige body. Let ook op de kleine ophoging naast de toegangsdeur. Dit kleine detail zorgt ervoor dat je de woning heel anders ervaart dan een ‘standaard, vierkant doosje’, zonder dat er veel extra kosten mee gepaard gaan.

Deze woning voldoet uiteraard aan alle basisvoorwaarden waar een nieuw huis momenteel aan moet voldoen. De woning is niet aangesloten op het gas en een luchtwarmtepomp zorgt voor verwarming en warm water. Zonnepanelen op het dak zorgen voor stroom.

Projecten die je misschien ook interessant vindt