Van auto showroom naar woonhuis

De wens van de bewoners was hier: maak van een voormalige autoshowroom een woonhuis, mét behoud van de afmetingen. Dat kan er dan zo uitzien. Ik heb op wens van de bewoners gekozen voor een rustige vormgeving, waardoor het gebouw wegvalt in het landschap. De donkergrijze gevelelementen, rustige donkere dakpannen en grote glaspartijen geven deze woning een moderne en chique uitstraling. De grote glaspartijen zorgen bovendien voor het contact met buiten. Binnen lijkt het net alsof je middenin het landschap staat. Daarnaast zorgt het glas voor rust in het ontwerp. Op de afbeeldingen zie je dat het glas gedeeltelijk doorloopt in het dak. Daardoor kijk je vanaf de keukentafel (met je kopje koffie) naar de lucht. Zo heb je helemaal het gevoel dat je buiten zit.

Related Projects