Ontwerp voor ‘Poort van Raalte’ onthuld

Op het terrein van het voormalige Recreatiecentrum Raalte, aan de Nieuwe Deventerweg, opent brandstoffen- en smeermiddelendistribiteur OQ Value in de tweede helft van 2019 een Sallandse vestiging. Samen met eigenaar Gerard Jansen Holleboom maakte ik het ontwerp voor dit plan. 

Naast een verkoopkantoor voor de regionale brandstofhandel krijgt De ‘Poort van Raalte’ een bemand tankstation, automatische wasstraat en shop. Met de komst van OQ Value naar Raalte ziet ondernemer Gerard Jansen Holleboom uit Wijhe een wens in vervulling gaan. Gerard: “Sinds de start van mijn bedrijf in 2008 heb ik de ambitie om in Salland een rol van betekenis te spelen. Ik ken de markt, de cultuur en ik spreek de taal. Ik ben dan ook blij dat de lichten op groen staan en sta te trappelen om te beginnen.”

Gerard heeft de locatie aan de Nieuwe Deventerweg sinds 2011 in bezit. Onder meer door bezwaar van de EG Group, eigenaar van het nabijgelegen onbemande tankstation Firezone, liepen de plannen vertraging op. Nu dat achter de rug is, kan de schop de grond in. OQ Value start nog dit jaar met de sloopwerkzaamheden. In de tweede helft van 2019 moeten alle functies in bedrijf zijn.

‘Poort van Raalte’
OQ Value wil van het terrein tussen de N348 en de N332 een fraaie zuidelijke entree van Raalte maken. Gerard: “Op deze plek komen drie belangrijke wegen samen. Ik wil een plek creëren waar reizigers kunnen stoppen, waar je een broodje kunt eten en waar je je auto kunt wassen en voltanken. Dit terrein is te lang onberoerd gebleven. Het is tijd om er iets moois te creëren”

Samen met Gerard heb ik geprobeerd om er een mooie en markante plek van te maken. Duurzaamheid, transparantie en een eigentijdse vormgeving zijn de uitgangspunten voor het ontwerp. Kantoor en publieke functies gaan hier straks hand in hand. Het kantoor van OQ Value wordt uitgerust met duurzame technieken. In de toekomst komt er misschien ook een plek komt voor het elektrisch laden van auto’s.

Over OQ Value
OQ Value is in 2015 ontstaan na de fusie van drie entiteiten. Het bedrijf heeft vestigingen in Alphen a/d Rijn, Sas van Gent, Tiel en Lichtenvoorde.OQ Value runt 15 tankstations en levert daarnaast Shell brandstoffen en smeermiddelen aan bedrijven in de landbouwsector, aannemerij, industrie, transport, automotive branche en de scheepsvaart.

Zie ook het bericht wat in De Stentor verscheen over het ontwerp van de Poort van Raalte.