‘We hebben er het maximale uitgehaald’

 In Blog

Het leuke aan mijn werk als ontwerper is dat ik mensen blij kan maken. Dat is ook altijd het doel. Het gaat niet om die stenen of om die extra ruimte. Het gaat wél om woongenot en plezier. Mijn ontwerp voor Rieneke en Jouke Post is daar een mooi voorbeeld van. We belden met laatstgenoemde om te vragen hoe de aanbouw bevalt.

Jouke: ‘De wens om ons huis te verbouwen is al bijna tien jaar oud. Onze woonkamer zit aan de straatkant en dat wilden we erg graag veranderen. Toen de kinderen het huis uit waren dachten we: of we gaan verhuizen, of we gaan alsnog werk maken van een verbouwing.’

‘Samen met Marten hebben we onderzocht wat we dan anders willen aan dit huis. Waarom wonen we hier überhaupt? Wat spreekt ons aan? Wat zijn onze favoriete momenten en plekjes? En waar komen we nauwelijks? We werden bevestigd in het gevoel dat we meer contact wilden met de tuin. En we wilden ons leven van de voorkant naar de achterkant van ons huis halen.’

(Tekst gaat verder onder de foto.)

‘Geborgenheid, dat is wat ik zocht in ons huis. En mijn vrouw wilde veel licht, meer ruimte en de tuin bij het huis betrekken. Al die wensen zijn vertaald naar een ontwerp, waarbij we eigenlijk een soort tweede woonkamer aan de achterkant hebben gekregen. Het puntje op de aanbouw zorgt echt voor een heel fijn plekje, waar je de lucht kunt zien en lekker van je af kunt kijken. En ik ben blij dat ik heb geopperd om de deur te vervangen voor een boekenkast. Het zorgt er echt voor dat er een heerlijk hoekje is ontstaan.’

‘Mijn vrouw en ik hebben echt het gevoel dat we er het maximale uit hebben gehaald. Ons wooncomfort is enorm toegenomen en we genieten er nog iedere dag van. Mensen die bij ons komen, zien het ook. Het is bijzonder, origineel en vooral ook heel praktisch. Want dat puntje is natuurlijk een grappig detail, maar het zorgt vooral voor veel licht. En dat is wat telt.’

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Laat een reactie achter