Varkensschuren omgetoverd tot eigentijdse kantoren

Vervallen varkensstallen omgetoverd tot een duurzaamheidscentrum; The Green East. Hier vind je bedrijven die bezig zijn met de circulaire economische toekomst van de agri- en foodbusiness.

Stap voor stap zijn de plannen gerealiseerd. Of eigenlijk: stal voor stal. Het plan bestaat uit verschillende faciliteiten. Een groene, inspirerende en strategische plek waar onderzoek, ontwikkeling en ondernemerschap samenkomen en elkaar versterken. Zo is er een ‘rood’ en ‘geel’ gebouw gerealiseerd. De accommodatie beschikt over hightech laboratoria, flexibele kantoorruimtes en luxe vergaderruimtes. Dé plek waar je je mede-innovators en toekomstige sparringpartners ontmoet.

Wat we hebben gedaan? In het kort: een ontwerp gerealiseerd om de stallen om te bouwen tot kantoor- en werkruimtes. In het geval van gebouw rood betekende dat een stuk van de oude stal afbreken en er een glazen kas voor in de plaats zetten. Maar we hebben ook kantoren, laboratoria, koelunits en kweekkamers gerealiseerd. De houten gevelbekleding geeft de gebouwen een eigentijdse uitstraling.

‘Home for green devolopment’

Fotograaf: Jasper Rouwenhorst.

© MARTEN 2019